• septembrie 16, 2017
  • 0

Pacientul se dezbraca in functie de aria pe care se efectueaza (sunt cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine, daca nu incomodeaza). Veți primi un halat oferit de clinica. In cazul in care se permite pastrarea partial a unor haine, pacientul trebuie sa goleasca buzunarele de monede, telefoane sau carduri (carti de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscriptionate, deoarece prin investigatia RMN se pot demagnetiza.
In timpul examinarii, pacientul este intins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca in interiorul unui dispozitiv care contine magnetul. Un dispozitiv in forma de inel (antena) poate fi plasat peste sau in jurul regiunii care urmeaza sa fie scanata.
In interiorul magnetului, pacientul va auzi si va simti aerul oxigenat, pompat de o instalatie speciala.Pe întrega durată a examinării veţi auzi zgomote specifice de funcţionare ale echipamentului. Acestea sunt zgomote normale de funcţionare ale aparatului, si nu reprezinta un pericol. Ca masura de preventie, veti primi functie de caz un set de casti de protectie fonica, sau dopuri pentru urechi pentru a reduce eventualul disconfort creat de zgomot. Pe întreg parcursul procedurii nu veţi simţi nici o durere sau stari de nesiguranta. Aparatul este fix şi este deschis la ambele capete şi nu se poate închide accidental. Veti fi în permanenta supravegheat si ghidat de catre personalul nostru!

Call Now ButtonSună-ne acum