Medicul radiolog vă va pune la dispoziţie un raport medical in termen de maxim 24/48ore în care va înscrie detaliile investigaţiei, concluzii şi indicaţiile sale, pe care îl va adresa medicului dvs. trimiţător.

Da, în majoritatea acestor cazuri este posibilă efectuarea investigaţiei CT fara a fi risc de aparitie artefacte.

În mod general nu este recomandată efectuarea unui CT în acest caz. Vă rugăm să comunicaţi personalului nostru suspiciunea de graviditate înaintea procedurii.

Medicul radiolog vă va pune la dispoziţie un raport medical in termen de maxim 24/48ore în care va înscrie detaliile investigaţiei, concluzii şi indicaţiile sale, pe care îl va adresa medicului dvs. trimiţător.

Pacientul se dezbraca in functie de aria pe care se efectueaza (sunt cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine, daca nu incomodeaza). Pacientul va trebui să renunţe la bijuterii pe perioada examinării.
Pacientul poate, în unele cazuri, să poarte un halat pentru consultaţie, ce îi va fi pus la dispoziţie de către personalul Remenix, înaintea efectuării investigaţiei.
Pe întreg parcursul procedurii nu veţi simţi nici o durere sau stari de nesiguranta. Aparatul este fix şi este deschis la ambele capete şi nu se poate închide accidental. Veti fi în permanenta supravegheat si ghidat de catre personalul nostru!

O investigaţie prin RMN este o procedura fara durere, fara iradiantii X iar până în prezent nu sunt cunoscute riscuri sau efecte secundare asociate rezonanţei magnetice nucleare.
Singurele riscuri sunt cele pentru pacienţii cu stimulator cardiac sau care deţin corpuri straine, metalice, implantate și neanunţate medicului. La intrarea în incinta IRM va trebui să nu existe asupra pacientului obiecte ca: ceasuri, cărţi de credit sau cecuri, portofele, chei, pixuri şi stilouri, anumite bijuterii, alte obiecte metalice Pentru ca totul sa decurca normal, verificarea se va face de către asistentul-operator si veti fi supravegheat in permanenta.

-prin telefon
-prin email
-online

Act de identitate
Bilet de trimitere de la medicul specialist
Bilet de trimitere pentru pacientii asigurati (prin Casa de Asigurari de Sanatate sau de la Asiguratori Privati parteneri)
Card sanatate (daca efectuati prin CNAS)
Istoric medical (orice investigatie sau consultatie privind evolutia bolii)
Analize de sange: creatinina serica si uree serica.

In general, nu este nevoie de pregătire speciala, în prealabil, pentru RMN. Dacă nu aveţi alte indicaţii, puteţi mânca şi bea, în limitele normale. Veţi fi rugat să citiţi şi să completaţi un chestionar înainte de examinare.

Durata examinării depinde şi de tipul de investigatiei - de exemplu durează mult mai mult să obţii imagini de înaltă rezoluţie pentru secţiuni anatomice relativ mici. Insa, in general intre 15 min si 2 ore este intervalul necesar.

Pacientul se dezbraca in functie de aria pe care se efectueaza (sunt cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine, daca nu incomodeaza). Veți primi un halat oferit de clinica. In cazul in care se permite pastrarea partial a unor haine, pacientul trebuie sa goleasca buzunarele de monede, telefoane sau carduri (carti de credit sau carduri ATM) cu benzi magnetice inscriptionate, deoarece prin investigatia RMN se pot demagnetiza.
In timpul examinarii, pacientul este intins pe spate pe masa echipamentului. Masa va aluneca in interiorul unui dispozitiv care contine magnetul. Un dispozitiv in forma de inel (antena) poate fi plasat peste sau in jurul regiunii care urmeaza sa fie scanata.
In interiorul magnetului, pacientul va auzi si va simti aerul oxigenat, pompat de o instalatie speciala.Pe întrega durată a examinării veţi auzi zgomote specifice de funcţionare ale echipamentului. Acestea sunt zgomote normale de funcţionare ale aparatului, si nu reprezinta un pericol. Ca masura de preventie, veti primi functie de caz un set de casti de protectie fonica, sau dopuri pentru urechi pentru a reduce eventualul disconfort creat de zgomot. Pe întreg parcursul procedurii nu veţi simţi nici o durere sau stari de nesiguranta. Aparatul este fix şi este deschis la ambele capete şi nu se poate închide accidental. Veti fi în permanenta supravegheat si ghidat de catre personalul nostru!

Medicul radiolog vă va pune la dispoziţie un raport medical in termen de maxim 24/48ore în care va înscrie detaliile investigaţiei, concluzii şi indicaţiile sale, pe care îl va adresa medicului dvs. trimiţător.

Call Now ButtonSună-ne acum