Ce riscuri presupune aceasta investigatie medicala?

O investigaţie prin CT (Computer Tomografie) este o procedura fara durere, fara iradiantii X iar până în prezent nu sunt cunoscute riscuri sau efecte secundare asociate rezonanţei magnetice nucleare.
Singurele riscuri sunt cele pentru pacienţii cu stimulator cardiac sau care deţin corpuri straine, metalice, implantate și neanunţate medicului. La intrarea în incinta CT va trebui să nu existe asupra pacientului obiecte ca: ceasuri, cărţi de credit sau cecuri, portofele, chei, pixuri şi stilouri, anumite bijuterii, alte obiecte metalice Pentru ca totul sa decurca normal, verificarea se va face de către asistentul-operator si veti fi supravegheat in permanenta.

Cum pot efectua o programare rapid?

-prin telefon
-prin email
-online

Ce acte sau documente trebuie sa prezint la sosire programare?

  •  Act de identitate
  • Bilet de trimitere de la medicul specialist
  • Bilet de trimitere pentru pacientii asigurati (prin Casa de
  • Asigurari de Sanatate sau de la Asiguratori Privati parteneri)
  • Card sanatate (daca efectuati prin CNAS)
  • Istoric medical (orice investigatie sau consultatie privind evolutia bolii)
  • Analize de sange: creatinina serica si uree serica.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru aceasta investigatie medicala?

Functie de tipul examinarii dvs este posibil sa va cerem o pregatire suplimentara, de exemplu sa beti o anumita cantitate de apa in limite normale, sau sa va abtineti de la anumite mese alimentare. Pentru anumite tipuri de examinări CT este necesară pregătirea pacientului înainte de procedură, prin administrarea orală de substanţă de contrast şi/sau injectarea intravenoasă a unei substanţe de contrast în cea de-a doua parte a examinării, care va facilita diagnosticul corect şi complet al afecţiunilor investigate.
Inaintea oricărei examinări CT pacientul va trebui să completeze un chestionar, îndrumat fiind de personalul Remenix. În urma interpretării acestui chestionar se verifică eligibilitatea pacientului pentru investigaţia CT. Dacă pacientul a efectuat o examinare radiologică cu bariu (inclusiv irigografie) anterior examinării CT, este necesar ca între cele două investigaţii să treacă un interval minim de 3 zile. Instrucţiunile specifice fiecărui tip de examinare CT vor fi comunicate de personalul specialist Remenix fiecărui pacient în parte, ţinând cont de specificitatea investigaţiei şi tipul afecţiunii examinate. Pentru unele investigaţii CT, pacientul va trebui să efectueze un set de analize de laborator uree si creatinina, anterior examinării.

Cît durează un CT?

In mod obisnuit o eaxaminare tomografie computerizata dureaza intre 15-20 min.

Ce se întimplă de fapt in timpul examinarii CT?

Pacientul se dezbraca in functie de aria pe care se efectueaza (sunt cazuri de pacienti care pot pastra o parte din haine, daca nu incomodeaza). Pacientul va trebui să renunţe la bijuterii pe perioada examinării.
Pacientul poate, în unele cazuri, să poarte un halat pentru consultaţie, ce îi va fi pus la dispoziţie de către personalul Remenix, înaintea efectuării investigaţiei.
Pe întreg parcursul procedurii nu veţi simţi nici o durere sau stari de nesiguranta. Aparatul este fix şi este deschis la ambele capete şi nu se poate închide accidental. Veti fi în permanenta supravegheat si ghidat de catre personalul nostru!

Pot face CT daca sunt insarcinata?

În mod general nu este recomandată efectuarea unui CT în acest caz. Vă rugăm să comunicaţi personalului nostru suspiciunea de graviditate înaintea procedurii.

Pot face CT daca am proteza, implanturi sau plombe dentare?

Da, în majoritatea acestor cazuri este posibilă efectuarea investigaţiei CT fara a fi risc de aparitie artefacte.

Cînd primesc rezultat?

Medicul radiolog vă va pune la dispoziţie un raport medical in termen de maxim 24/48ore în care va înscrie detaliile investigaţiei, concluzii şi indicaţiile sale, pe care îl va adresa medicului dvs. trimiţător

Cît costă investigația CT?

Tarife serviciilor imagistitice de Computer Tomograf efectuate la Remenix Galați le regasiți aici. (document în format PDF)

Call Now ButtonSună-ne acum