• iunie 15, 2021
  • 1
  • 0

Aflați mai multe despre medicii care vor fi acolo pentru a vă trata.

Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă ați fost diagnosticat recent cu cancer, poate fi un moment foarte dificil și devastator. Pe lângă toate emoțiile cu care aveți de-a face, va trebui să luați decizii cu privire la îngrijirea medicală. Acestea vor include alegerea medicilor care vă vor trata cancerul și vă vor sprijini pe tot parcursul procesului de vindecare. Probabil că veți avea mai multe optiuni. Poate fi greu să ne dăm seama cine este cine la început, așa că să ne uităm la câteva tipuri de medici cu care ați putea s ava intilniti.

Tratarea unui pacient care are cancer necesită eforturile coordonate ale multor tipuri diferite de oncologi. De exemplu, există oncologi chirurgi, are elimină chirurgical cancerul; medicii oncologi, care acordă chimioterapie, imunoterapie și / sau terapii specifice, înainte sau după operație; și oncologii cu radiații, care administrează radioterapie, fie singuri, fie în același timp cu chimioterapia.

Medici specializați în anumite tratamente

Următoarele tipuri de medici au experiență în tratamente specifice pentru cancer:

Chirurg oncolog : un oncolog chirurg efectuează o intervenție chirurgicală pentru biopsie sau îndepărtarea tumorilor și plasează porturi pentru chimioterapie. Pentru tumorile solide localizate, cum ar fi cancerul de sân sau de colon, se spune că un oncolog chirurgical este de obicei prima persoană pe care o va vedea un pacient cu un nou diagnostic de cancer.

„Oncologii chirurgicali au cunoștințe și despre alte tratamente utilizate frecvent, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, și lucrează îndeaproape cu medicii oncologi și oncologii cu radiații pentru a efectua intervenții chirurgicale la momentul potrivit față de aceste alte tratamente”, adaugă ea. „Acest lucru ajută la maximizarea rezultatelor supraviețuirii și la minimizarea complicațiilor.”

Oncolog medical : un oncolog medical este specializat în tratarea cancerului cu medicamente, cum ar fi chimioterapia, împreună cu terapii medicale noi și interesante, cum ar fi imunoterapia, terapia țintită și terapia biologică. Acest medic poate acționa și ca șef de echipă pentru a vă ajuta să vă coordonați îngrijirea.
Oncolog cu radiații : un oncolog cu radiații este expert în utilizarea radiațiilor pentru a șterge celulele canceroase din organism sau pentru a încetini creșterea acestora. Există mai multe tipuri diferite de radioterapie și funcționează pentru multe tipuri de cancer. Radiațiile sunt uneori singurul tratament împotriva cancerului de care are nevoie o persoană, dar este adesea utilizat împreună cu alte terapii.

Medicii oncologi de la diferite specialități se vor întâlni în mod regulat pentru a discuta și a decide asupra unui plan de tratament pentru fiecare dintre pacienții lor. „În plus, pot exista clinici multidisciplinare, unde pacienții pot intra și se pot întâlni cu toți furnizorii care vor face parte din îngrijirea lor – cum ar fi un oncolog medical, oncolog chirurgical, oncolog radioterapie și chirurg plastic, precum și un consilier genetic , kinetoterapeut și dietetician – toate într-o singură zi ”.

Medici care tratează tipuri specifice de cancer

În plus față de medicii specializați în diferite moduri de tratare a cancerului, există medici specializați în diferite tipuri de cancer. În funcție de tipul de cancer pe care îl aveți, echipa dvs. poate include acești medici:

Hematolog : Acest medic este expert în tratarea tulburărilor de sânge, inclusiv a cancerelor de sânge și măduvei osoase . Dacă aveți leucemie, limfom sau mielom, veți vedea un hematolog ca parte a echipei dumneavoastră.
Oncolog ginecologic : Așa cum un ginecolog este specialist în organele de reproducere feminine, un oncolog ginecologic este specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului sistemului reproductiv feminin.
Oncolog urologic : dacă aveți cancer de prostată, urologul dvs. a fost probabil medicul care v-a diagnosticat. Urologii sunt specializați în afecțiunile tractului urinar, în timp ce un oncolog urologic este instruit în continuare în tratarea cancerelor tractului urinar (atât la bărbați, cât și la femei), precum și la cele care se dezvoltă în organele de reproducere masculine.

Oricare ar fi tipul dvs. specific de cancer, medicii vă vor ajuta nu numai cu tratamentul, ci și cu starea de bine emoțională. Cel mai important lucru este că vă simțiți confortabil cu ei. Împreună, veți discuta despre opțiuni și veți veni cu un plan de tratament al cancerului cel mai potrivit pentru dvs.

Aveti nevoie de un diagnostic precis de cancer? Efectuati o programare online sau sunati la 0236 467 978

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonSună-ne acum