• iunie 15, 2021
  • 594
  • 0

Pe măsură ce ne continuăm viața în timpul pandemiei globale, ce sfaturi mai puțin cunoscute ar trebui să luăm în considerare pentru a reduce expunerea noastră la COVID-19?

În timpul pandemiei COVID-19 , am aflat că purtarea măștilor de față, menținerea distanței sociale și spălarea mâinilor ne pot ajuta să ne protejăm de prinderea virusului. Dar, pe măsură ce reaparem din carantină și începem să participăm la mai multe activități zilnice în afara caselor noastre, ce alți pași putem face pentru a rămâne în siguranță sau cel puțin mai siguri? Fie că vă vizitați medicul, dacă luați o rețetă sau faceți comisioane , aceste recomandări vă pot oferi un ajutor.

1. Trebuie să vă mergeți la medic? Programați o vizită de telemedicină

Chiar și în timpul unei pandemii globale, este important să obțineți asistența medicală de care aveți nevoie, atunci când aveți nevoie de ea. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de o vizită personală, o întâlnire „la distanta” cu medicul dumneavoastră poate fi o alternativă excelentă.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține sănătatea chiar acum este să țineți pasul cu vizitele regulate ale medicului dvs de familie și să nu amânați niciun simptom care să vă afecteze. Vizitându-vă medicul de acasă, evitați orice risc de posibilă expunere. Recomandam cu tărie vizitele virtuale pentru a vă menține cât mai sigur și fără riscuri. Dacă aveți anumite afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul, este important să vă monitorizați periodic nivelul acasă.

2. Trebuie să obtineti o rețetă? Planificati-va optiunile

Dacă la orizont se află o călătorie la farmacie, vă recomandăm să luați în considerare opțiuni precum livrarea corespondenței sau serviciile de preluare ale livratorilor.

Dacă trebuie să completați mai multe rețete, ar putea fi util să vă ridicați toate medicamentele în aceeași vizită pentru a reduce numărul de călătorii la farmacie. De asemenea, vă poate ajuta să obțineți mai multe medicamente simultan, ori de câte ori este posibil.

Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră despre aceste planuri alternative.

Solicitarea unui membru al familiei, prieten sau vecin să vă ia prescripția poate fi, de asemenea, o alternativă utilă, dar dacă ajungeți să vizitați farmacia, asigurați-vă că aveți dezinfectant pentru mâini.

3. Trebuie să iesiti mai des din casă decit de obicei? Pregătiți-vă din timp

Ceea ce înainte erau plimbari zilnice, cum ar fi mersul la farmacie, cumpărăturile și alimentarea cu combustibil a masinii – necesită o abordare mai strategică pentru a reduce expunerea noastră la coronavirus.

Dacă puteți, vă recomandăm să comandați produsele alimentare și alte consumabile esențiale online pentru a fi livrate acasă sau folosind un serviciu de ridicare a curierilor. Cu toate acestea, dacă cumpărăturile din timpul pandemiei de coronavirus necesită o vizită personală , luați niște șervețele dezinfectante – împreună cu dezinfectant pentru mâini și masca de față – înainte de a ieși pe ușă.

Încercați să vă programați călătoria atunci când magazinul este mai puțin ocupat, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu. Când ajungeți la magazin, dezinfectați-vă coșul și încercați să nu atingeți altceva.

În timpul plății, alegeți sisteme de plată fără contact, dacă sunt disponibile, pentru a reduce expunerea potențială.

Când vizitați benzinăria, utilizați o ștergere dezinfectantă pe suprafețele pe care le atingeți, inclusiv mânerul pompei și tastatura de plată. Dacă aveți mănuși de unică folosință , le puteți folosi în timp ce vă alimentați mașina – dar asigurați-vă că le puneți chiar înainte și le scoateți imediat după ce ați folosit mașina.

După ce ai alimentat (indiferent dacă ai folosit mănuși sau nu) sau ai părăsit magazinul, folosește un dezinfectant pentru mâini cu cel puțin 60% alcool, iar când ajungi acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde.

Menținerea unei minți deschise și a unei atitudini pozitive ne poate ajuta să ne ocupăm de toate aceste precauții noi, dar necesare.

„Încercăm cu toții să ne dăm seama la ce arată și cum se simte acest„ nou normal ”, așa că ne asigurăm că partajați cu prietenii și vecinii – și să fim cu adevărat amabili cu toată lumea. Trecem cu toții împreună. A avea de-a face cu așa ceva este o premieră pentru noi toți, așa că răbdarea și înțelegerea sunt întotdeauna binevenite. ”

Sunteți îngrijorat de riscul dumneavoastră pentru COVID-19? Echipa noastră vă poate ajuta! Solicitați o programare CT monitorizare post COVID sau sunați la 0236 467 978.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonSună-ne acum